Vuoden nuori maisema-arkkitehti -tunnustuspalkinto Flow Festivalin maisema-arkkitehdille Sini Parikalle

Julkaistu: 2.11.2018


Sini Parikka on palkittu Suomen maisema-arkkitehtiliiton joka toinen vuosi jaettavalla Vuoden nuori maisema-arkkitehti -tunnustuspalkinnolla.

Palkinnon perusteluna todetaan, että Sini on tuottanut onnistuneesti ja uraauurtavasti maisema-arkkitehtuuria tapahtumiin ja tapahtumia maisema-arkkitehtuurin alalle. Sini on ravistellut rohkeasti alan rajoja ja hyödyntänyt ammattitaitoaan kiinnostavasti viime vuosina esimerkiksi Flow Festivalin aluetuotantotiimissä. Työllään hän on luonut aivan uudenlaisen maisema-arkkitehtuurin ammattiprofiilin rikastuttaen siten ammattialaa. Erilaisissa maisema-arkkitehtuurin tapahtumatuotannoissa Sini on osaamisellaan vahvistanut uudenlaista toimintakulttuuria myös kestävän kehityksen näkökulmasta. Flow Festivalilla hänen johtamansa maisematiimin teoksissa on entisestään kehitetty kierrätettävien materiaalien käyttöä.

Nykyisessä työssään Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfossa Sini toimii tuottajana ja samalla edistää myös maisema-arkkitehtuurin alan tunnettuutta.

Suomen ensimmäinen festivaalimaisema-arkkitehti

”Tapahtumatuotanto on minulle luonteva tapa olla kosketuksissa elinympäristööni ja kanssakulkijoihin. Tapahtumat kuvastavat ja luovat kulttuuria, nostavat hankaliakin teemoja julkiseen keskusteluun ja herättävät kaupunkisuunnittelua tuoreisiin suuntiin. Kaupungin elävät tapahtumatilat ovat vahvassa roolissa luomassa mielikuvia, ne sitouttavat asukkaita kotipaikkaansa ja houkuttelevat kävijöitä kauempaakin.

Minulle kestävät ratkaisut ympäristön suunnittelussa ja rakentamisessa ovat tärkeä lähtökohta. Tapahtumissa korostuu väliaikaisten toteutusten ympäristökuorma, ja Flowssa olen pyrkinyt sitomaan materiaalivalintoja Suvilahden tapahtumaympäristön omaleimaisuuteen. Sustainable Flow -periaatteen myötä minun on ollut helppoa omissa teoksissani korostaa vuokrattavia, lainattavia ja kierrätettäviä materiaaleja, kuten kaapelikeloja, viemäriputkia ja käytöstä poistettuja rakennusmateriaaleja.”

Sini Parikan diplomityö: Gone with the Flow – maisema-arkkitehtina festivaalituotannossa


Tunnustus nuorelle tekijälle

Suomen maisema-arkkitehtiliitto myöntää Vuoden nuori maisema-arkkitehti -palkinnon joka toinen vuosi. Palkinnon saaja julkistettiin 26. lokakuuta nyt viidettä kertaa järjestetyssä maisema-arkkitehtipäivässä Espoon Dipolissa. Aiemmin palkinto on myönnetty maisema-arkkitehti Janne Saariolle.

Palkinto on tunnustuspalkinto suomalaista maisema-arkkitehtuuria tai sen näkyvyyttä tai arvostusta edistävästä teosta. Palkinnon näkökulmana on erityisesti ennakkoluulottoman, uuden näkökulman ottaminen maisema-arkkitehtuuriin. Tunnustuksen voi saada joko henkilö tai työyhteisö, jonka valmistumisesta on enintään viisi vuotta.

Vuoden nuorta maisema-arkkitehtia voi ehdottaa kuka tahansa kirjallisesti MARKin johtokunnalle. Palkinnon saajan päättää vastaanotettujen ehdotusten joukosta yhdistyksen johtokunta ja tarvittaessa johtokunnan nimittämä asiantuntija. Palkinnon saaja julkaistaan maisema-arkkitehtipäivänä.

Palkinnon saajan on tänä vuonna valinnut erillinen palkintotyöryhmä, jonka puheenjohtajana on toiminut maisema-arkkitehti Arto Kaituri.


Lehdistökuvat:https://www.dropbox.com/sh/kaqzrdb6g2eh2ui/AACkwiYLmVSw5cbGtP_x2gDDa?dl=0

Lisätietoja: 

Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK
Suvi Saastamoinen, tiedottaja
mark@m-ark.fi, +358 50 3707718

Sini Parikka
sini.parikka@archinfo.fi, p. +358 40 351 6470
issuu.com/tiloissa/docs/gone_with_the_flow_parikka_sini