Loppusyksyn kilpailuja

28.10.2021


MARK on kumppanina kahdessa syksyllä alkavassa yhdyskuntasuunnittelupainotteisessa arkkitehtuurikilpailussa Suomen arkkitehtiliitto SAFAn kanssa.  Kilpailuissa noudatetaan SAFAn kilpailusääntöjä, mutta myös MARK:n kilpailutoimikunta on tarkistanut molempien kilpailujen ohjelmat ja asettanut niiden tuomaristoihin maisema-arkkitehtijäsenen.

Kankaan Suvannon yleinen kilpailu on käynnistynyt lokakuussa ja sen ohjelma on jo saatavilla. Keravan asemanseudun ideakilpailun ohjelma julkaistaan kilpailuajan alkaessa maanantaina 8.11.2021.

MARK tiedottaa näistä ja tulevista kilpailuista verkkosivuillaan, jäsenviestissä ja somessa. Suosittelemme lämpimästi osallistumaan näihin mielenkiintoisiin kisoihin ja seuraamaan tiedotusta myös jatkossa!


Kankaan Suvannon yleinen kilpailu Jyväskylässä

  • Ehdotusten sisäänjättö on 14.1.2022 kello 13.00
  • Kilpailusivuston löydät täältä
  • MARK-tuomari: Laura Muukka, maisema-arkkitehti MARK

Jyväskylän kaupunki järjestää yhdessä yleisen arkkitehtuurikilpailun Kankaan alueen pohjoisosan suunnittelusta. Tehtävänä on suunnitella laadukas ja viihtyisä Suvanto-niminen asuinalue Tourujoen rannalle kulttuurihistoriallisesti arvokkaan entisen paperitehtaan pohjoispuolelle. Tehtävään kuuluu vehreän ja sään ääri-ilmiöt, kuten rankkasateet ja helteen, huomioivan asuinympäristön suunnittelua kaupunki- ja maisema-arkkitehtuurin keinoin. Kilpailu järjestetään yhteistyössä Kankaan kehitysyhtiön kanssa. 

Kilpailuohjelma on ladattavissa kisan verkkosivuilta ja jutun lopusta.


Keravan uudistuva asemanseutu - Kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu

  • Kilpailu käynnistyy 8.11. 
  • Kilpailusivuston löydät täältä
  • Mark-tuomari: Katariina Peltola, maisema-arkkitehti MARK

Keravan kaupunki järjestää kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun Keravan asemanseudun kehittämiseksi. Ideakilpailun avulla kaupunki hakee monipuolisia näkemyksiä Keravan aseman länsi- ja itäpuolen rakentamiseen pitkällä aikavälillä laadukkaasti ja ilmastoviisaasti. Kilpailijoiden toivotaan muodostavan monialaisia työryhmiä, joihin kuuluu eri alojen asiantuntijoita, esimerkiksi puurakentamisen, ekologisen rakentamisen ja maisemasuunnittelun osaajia.

Kilpailuohjelma julkaistaan kilpailuajan alkaessa kisan verkkosivuilla.