Vaasan Kauppatorin kutsukilpailu on ratkennut

26.10.2022

Voittanut ehdotus Vaasan helmi

Suunnittelukilpailun voittajaksi valittiin Loci maisema-arkkitehdit, Ramboll, Valoa, JKMM ja WSP Finland -työryhmän ehdotus Vaasan Helmi. MASU Planning sai kunniamaininnan työllään Palimpsest.

Vaasan kaupungin järjestämän suunnittelukilpailun tavoitteena oli saada  kauppatorista ja sen ympäristöstä toiminnallisesti ja kaupunkikuvallisesti toteutuskelpoinen ratkaisu, joka on käytettävissä hankkeen jatkosuunnittelun pohjana. Ratkaisun oli tuettava kestävällä tavalla keskustan elinvoimaisuutta, kulttuurihistoriallisia arvoja, viihtyisyyttä ja kaupunkiympäristön monimuotoisuutta. Erityisesti kiinnitettiin huomiota esteettömyyteen ja lapsiystävällisyyteen.

Voittaneessa Vaasan Helmi –ehdotuksessa perusajatuksena on kehittää torin reunoja aktiivisiksi virkistys- ja oleskelualueiksi, jotka tuottavat kauppatorille lisäarvoa.

- Voittanut ehdotus vahvistaa ulkotiloja osana ruutukaavakaupungille ominaisten puurivien ja puistikkojen perinnettä. Kauppatorille se pyrkii luomaan uutta ja modernimpaa ilmettä täydentämällä 90-luvun pelkistettyä puuriviaihetta, kuvailee palkintolautakunnan jäsen, maisema-arkkitehti Gretel Hemgård Suomen maisema-arkkitehtiliitto ry:stä.

Voittanut ehdotus voisi jatkosuunnittelun jälkeen toteutua kauppatorille vuosina 2024-2025, jos rahoitus myönnetään.

Masu Planningin ehdotus Palimpsest sai kunniamaininnan rohkeasti nykyisestä poikkeavasta ja taiteellisesta ratkaisusta.

Lue lisää Vaasan kaupungin tiedotteesta.